Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

Devojka spavala 64 dana bez prekida

Objavljeno: 19 Nov 2012 / Autor: BernarD / Pregleda: 1979

        Amerikanka Nikol Dilijen pati od retkog poremećaja sna, tokom kojeg se budi nakratko, konfuzna kao da mesečari, kako bi jela i otišla do kupatila

nikol-dilijen-spavala-64-dana.jpg

        BOSTON - Neobičan život.
Tinejdžerka Nikol Dilijen (17) iz Pensilvanije boluje od retkog poremećaja spavanja koji se zove Klajn-Levinov sindrom ili „sindrom uspavane lepotice“, a najduže je spavala 64 dana bez prestanka.

        Tokom epizoda spavanja, Nikol se budi nakratko, potpuno konfuzna kao da mesečari, kako bi jela i otišla do kupatila, a potom ponovo zaspi. Ona obično spava po 18 sati dnevno, ali u retkim momentima može da se probudi i nakon osam časova.

        Nikol kaže da je zbog ovog poremećaja propustila Dan zahvalnosti, Božić, rođendane i porodični put u Diznilend. Propustila je i jedinstvenu priliku da na koncertu upozna omiljenu pevačicu Kejti Peri, međutim, kad je popularna pevačica čula za neobično stanje ove tinejdžerke, poslala joj je kartu s pristupom bekstejdžu, gde su se upoznale. Nikol kaže da je poslednju epizodu spavanja imala u martu i da se plaši kako bi se još jedna mogla uskoro dogoditi.

        Njena majka Viki Dilijen kaže da je u početku bilo veoma frustrirajuće jer doktori nisu znali šta nije u redu s njenom ćerkom. Obišli su sedam bolnica dok konačno u jednoj u Pitsburgu lekari nisu uspeli da ustanove da je u pitanju redak poremećaj spavanja od kojeg obolevaju devojke.

Simptomi sindroma

Lekari su, osim spavanja, utvrdili da su simptomi „sindroma uspavane lepotice“ dezorijentisanost, halucinacije, detinjasto ponašanje, nekontrolisano jedenje i hiperseksualnost nakon buđenja.

- Mogu proći nedelje, meseci i godine sve dok se ne pojave prvi simptomi ove bolesti, a onda se ponovo pojave i blago vas upozore - piše na jednom medicinskom sajtu o Klajn-Levinovom sindromu, uz konstataciju da uzroci poremećaja nisu poznati.Izvor: kurir-info.rs        


Objavi na FB

Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying