Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

AMER SE KUNE U JUGA: Model iz 1986. prodaje za 4.356 dolara!

Objavljeno: 28 Aug 2014 / Autor: BernarD / Pregleda: 13293

Prodavac uz fotografije stavio i napomenu da je automobil idealan kao automobil za filmove, reklame i kolekcije, uz pitanje - kada ste poslednji put videli jedan od ovih u bilo kakvom stanju

jugo-na-prodaju-amer.jpg


"Jugo' nije mrtav", mogli bi rei u ali ugledavi najnoviji oglas za licitaciju na popularnom Ibeju, gde vlasnik iz grada El Kahon, kod San Dijega, u Kaliforniji, svoj "jugi" iz 1986. godine prodaje za 4.356 dolara, koliko trenutno iznosi najvia ponuda.

Prodavac uz fotografije stavio i napomenu da je automobil idealan kao automobil za filmove, reklame i kolekcije, uz pitanje "kada ste poslednji put videli jedan od ovih u bilo kakvom stanju"

"Jugo" je simbol prolih vremena i drave koja vie ne postoji. Zahvaljujui pristupanoj ceni i dobrim politikim vezama tadanje Jugoslavije i Sjedinjenih Amerikih Drava, nacionalni auto postao je dostupan i graanima Amerike, koju su ga mogli kupiti za 3.990 dolara. Da popularnost "juga" preko bare nije i dalje opala dokaz je najnoviji oglas za licitaciju na popularnom sajtu, pie Mojauto.rs.

Sredinom 80-tih godina prolog veka nije bilo toliko jeftinih automobila, kao to je to sluaj danas. Te 1985. godine hiljade Amerikanaca pohrlile su u prodajne salone kako bi dole do svog "juga", koji je bio za oko hiljadu dolara jeftiiji od prvog sledeeg modela koji se tada prodavao.

Meutim, ve godinu dana kasnije isti mediji koji su slavili dolaza "juga" na ameriko trite, poeli su da ismevaju njegove nedostatke, a postao je i predmet podsmeha u nastupima komiara i filmovima.

Izvor: kurir-info.rs


Objavi na FB

Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying