Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

AMER SE KUNE U JUGA: Model iz 1986. prodaje za 4.356 dolara!

Objavljeno: 28 Aug 2014 / Autor: BernarD / Pregleda: 13099

Prodavac uz fotografije stavio i napomenu da je automobil idealan kao automobil za filmove, reklame i kolekcije, uz pitanje - kada ste poslednji put videli jedan od ovih u bilo kakvom stanju

jugo-na-prodaju-amer.jpg


"Jugo' nije mrtav", mogli bi reći u šali ugledavši najnoviji oglas za licitaciju na popularnom Ibeju, gde vlasnik iz grada El Kahon, kod San Dijega, u Kaliforniji, svoj "jugić" iz 1986. godine prodaje za 4.356 dolara, koliko trenutno iznosi najviša ponuda.

Prodavac uz fotografije stavio i napomenu da je automobil idealan kao automobil za filmove, reklame i kolekcije, uz pitanje "kada ste poslednji put videli jedan od ovih u bilo kakvom stanju"

"Jugo" je simbol prošlih vremena i države koja više ne postoji. Zahvaljujući pristupačnoj ceni i dobrim političkim vezama tadašnje Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država, nacionalni auto postao je dostupan i građanima Amerike, koju su ga mogli kupiti za 3.990 dolara. Da popularnost "juga" preko bare nije i dalje opala dokaz je najnoviji oglas za licitaciju na popularnom sajtu, piše Mojauto.rs.

Sredinom 80-tih godina prošlog veka nije bilo toliko jeftinih automobila, kao što je to slučaj danas. Te 1985. godine hiljade Amerikanaca pohrlile su u prodajne salone kako bi došle do svog "juga", koji je bio za oko hiljadu dolara jeftiiji od prvog sledećeg modela koji se tada prodavao.

Međutim, već godinu dana kasnije isti mediji koji su slavili dolaza "juga" na američko tržište, počeli su da ismevaju njegove nedostatke, a postao je i predmet podsmeha u nastupima komičara i filmovima.

Izvor: kurir-info.rs


Objavi na FB


Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying