Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

Protesti u Doboju

Objavljeno: 20 Mar 2015 / Autor: BernarD / Pregleda: 1826

doboj_protesti_obren.jpg


Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić poručio je danas sa protestnog skupa kojem je prisustvovalo oko 1.500 učesnika da gradonačelnik Doboja Obren Petrović treba da podnese ostavku, jer će, u suprotnom, biti pokrenuta inicijativa prikupljanja potpisa za njegov opoziv.

"Ovo je naša zadnja poruka da ovo okupljanje nije bilo džaba. Od današnjeg dana mi smo mišljenja da će gradonačelnik na legalan način sam podnijeti ostavku. Ne bude li to uradio pokrećemo inicijativu za prikupljanje potpisa građana, što je legalan i zakonit način da Obren Petrović ode sa vlasti", poručio je Bijelić tokom današnjeg protestnog skupa u Doboju.

Bijelić je rekao Srni da su na današnjem skupu građani saslušali razloge i zahtjeve boračke organizacije da se sazove Skupština grada na kojoj će se poništiti odluka o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta.

"Naši zahtjevi su saslušani i očekujemo da budu u potpunosti ispunjeni.
Okupljeni građani su bili naši notari-ovjerivači da je jasno da Obren Petrović ne može manipulisati javnost i da borci vide svrhu današnjeg okupljanja", istakao je Bijelić.

Sa današnjeg skupa poslata je poruka da protesti nemaju stranačkih obilježja, niti imaju namjeru da prouzrokuju nacionalne tenzije u Doboju.
Protestni skup počeo je minutom ćutanja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata i polaganjem vijenca na mjestu na kojem se očekuje izgradnja centralnog spomenika u Gradskom parku.

Skup je podržao BORS, te Koordinacioni odbor boračkih organizacija regije Doboj.

Pismo podrške uputile su boračke organizacije opštine Šamac, bijeljinske, banjalučke, sarajevsko-romanijske regije, kao i boračkih organizacija iz Prijedora, Broda, Veterana petog odreda policije, Srpca, Srpskog kupresa, Ravnogorskog pokreta, Udruženja "Veterani Republike Srpske", Udruženja branioci Doboja i ostale.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj potvrđeno je Srni da tokom održavanja protesta nije evidentiran incident.

Jedina incidentna radnja dogodila se prije održavanja skupa oko 10.35 časova od jedne identifikovane punoljetne osobe protiv koje je zbog vrijeđanja Osnovnom sudu Doboj podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Gradska Boračka organizacija zatražila je ranije od gradske uprave da sazove vanrednu sjednicu Skupštine grada i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta ili će, u protivnom, biti podnesena inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani protesti.

Borci zahtijevaju i da se spomen-soba vrati u objekat Doma vojske, pokrene izgradnja spomen-obilježja palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na lokaciji centralnog Gradskog parka, da se gradskoj Boračkoj organizaciji dodijeli prostorija u Domu vojske, da se iz objekta izmjesti organizacija "Merhamet", isplate budžetski zaostaci iz 2014. godine i poštuju odluke za 2015. godinu, da se po njihovom prijedlogu imenuje načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu te član privrednog savjeta.

doboj_protesti_obren2.jpg


Izvor: nezavisne.com


Objavi na FB


Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying