Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

Posjeta Mitru Subotiću

Objavljeno: 6 Aug 2011 / Autor: dragec / Pregleda: 1543

posjeta_mitru_suboticu.jpg Povodom 27. jula, Dana ustanka protiv fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu, delegacija opštine Doboj u kojoj su bili Zdravko Petrović, predsjednik SO Doboj i Enes Suljkanović, potpredsjednik Republike Srpske, posjetili su Mitra Subotića, 97-godišnjeg učesnika Prvog i Drugog zasjedanja AVNOJ-a.

Oni su tom prilikom Subotiću uručili jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu 500 KM, te najavili da će i u narednom periodu pokušati olakšati njegove staračke dane.

„Novčana pomoć koju sam u ime opštine Doboj uručio Mitru Subotiću je skromna pomoć za ono šta je on učinio za našu borbu protiv fašista. Mislim da bi društvo u kojem živimo trebalo da vodi više računa o ljudima kao što je Mitar i da im omogući pristojnu starost. Ovom prilikom poručujem da će opština Doboj na čelu sa načelnikom Obrenom Petrovićem, i u narednom periodu pomagati Mitra i sve građane, kojima je zbog loše finansijske situacije, neophodna pomoć lokalne zajednice", rekao je Zdravko Petrović, predsjednik SO Doboj.

„U onoj državi sam za svoja primanja mogao da kupim i 1000 KM, a sada nemam s čim da platim struju. Mislim da sam zaslužio pristojniju penziju i da mi nije dobrog zdravlja i pomoći moje kćerke i ostalih dobrih ljudi, teško bih preživio", priča jedan od rijetkih još uvijek živih učesnika AVNOJ-a, Mitar Subotić iz Osredka kod Doboja.

„Svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini morali bi se uključiti i pomoći ovakvim rijetkim ljudima, na čijim tekovinama i danas u slobodi uživaju svi građani naše zemlje", istakao je potpredsjednik Republike Srpske i poručio: "Potrudiću se da svojim položajem i uticajem obezbijedim pristojnija primanja za Mitra Subotića, jer je on to sigurno zaslužio".

izvor:www.opstina-doboj.ba

Objavi na FB


Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying