Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

Poplave u RS-u, u Bijeljini i dalje kritično, kuće pod vodom, stalne evakuacije...

Objavljeno: 4 Dec 2010 / Autor: dragec / Pregleda: 2892

poplava.jpg


         Od poplavljenih područja u Republici Srpskoj i dalje je najkritičnije stanje u opštini Bijeljina gdje je ugroženo 1.200 kuća, poplavljeno nekoliko hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta, ljudi se neprastano evakuišu ili im se hrana i druge potrepštine redovno dostavljaju, a najteže stanje je u naseljima Amajlije, Popovi, Dijelovi i u Dvorovima, posebno u zaseocima Ljeskovača i Bakračići.

         Šef Odsjeka Civilne zaštite opštine Bijeljina Drago Ristić rekao je
Srni da nije došlo do značajnijeg pada vodostaja rijeke Drine na području opštine Bijeljina, iako je tokom protekle noći u gornjem toku Drine od hidroelektrana Zvornik i Bajina Bašta došlo do smanjenja protoka, koji je u 5.00 sati u Zvorniku iznosio 2.720 metara kubnih u sekundi, a na Bajinoj Bašti 2.212.

         "Manji pad vodostaja zabilježen je u Amajlijama i Janji, ali je u naseljima mjesne zajednice Dvorovi sada kritično. U Novom naselju i Gajevima, Bakračićima i Gojsovcu sve je zaplavljeno, a odsječeno je i naselje Kriva bara, te je težište svih aktivnosti na evakuisanju i pomoći stanovništvu u Dvorovima", rekao je Ristić.

         Bujica vode ušla je noćas sa Pavlovića puta u grad, odnosno u naselje Pet jezera, ali i do polovine Komitske ulice, gdje je voda u nekoliko kuća došla do prozora. Bez struje su i dalje sva zaplavljena bijeljinska naselja.

         Nakon sinoćnje vanredne sjednice Štaba Civilne zaštite Bijeljina načelnik ovog štaba i opštine Mićo Mićić rekao je da je najveći problem u Semberiji uzrokovan visokim nivoom rijeke Save zbog kojeg voda iz Drine ne može biti primljena, pa je Sava vraća i ona se razliježe po ravnici.

         Voda je hemijski i mikrobiloški ispravna i može se koristiti za piće.Jedino je stepen mutnoće zabilježen u Amajlijama i Janji, ali je i u tim mjestima voda je ispravna za piće.

         Put Bijeljina-Pavlovića most je u prekidu, kao i put Bijeljina-Rača u mjestu Gojsovac kod benzinske pumpe "Nešković", pa se saobraćaj prema Graničnom prelazu Rača odvija alternativnim pravcem Batković - Brodac - Rača.

Izvor: SRNA        


Objavi na FB


Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying