Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

OTVARA SE ODJELJENJE BOGOSLOVSKOG FAKULTETA U DOBOJU

Objavljeno: 10 Jun 2011 / Autor: dragec / Pregleda: 2133

bogoslovija_u_doboju.png
Odjeljenje restauracije i ikonopisa Bogoslovskog fakulteta Svetog Vasilija Ostroškog počinje u Doboju sa radom naredne, 2011./2012. školske godine, potvrdio je načelnik Obren Petrović nakon sastanka sa dekanom Bogoslovije u Foči protojerejom stavroforom Borisom Brajovićem.

Načelnik Petrović je pojasnio da je početak rada bogoslovskog odsjeka u Doboju rezultat dobre volje svih strana, koje su se složile da je ovakav potez dobar i za grad, i za RS i, prije svega, za studente koji će moći da biraju između Foče i Doboja, ovisno o tome odakle dolaze. Dvadeset studenata će biti upisano u ovoj godini, a u narednim godinama očekujemo i povećanje tog broja, rekao je on i dodao da će i to doprinijeti stvaranju univerzitetskog centra u ovom gradu.

Protojerej stavrofor dr Boris Brajović rekao je da je izuzetno zadovoljan razgovorom sa načelnikom i da je ovo rijedak primjer da se nakon iskazane volje za realizaciju predloženog projekta, na vrijeme ispune sva obećanja i ispune preduslovi .

SO Doboj je prethodno donijela pozitivnu odluku o pokretanju rada odsjeka Bogoslovije, koji će biti smješten u prostoru Centra za kulturu, gdje postoje odgovarajuće prostorije za rad, uključujući i Umjetničku galeriju.


Otvaranje odsjeka restauracije i ikonopisa Bogoslovskog fakulteta Svetog Vasilija Ostroškog iz Foče biće obavljeno sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i vladike zvorničko tuzlanskog Vasilija.

izvor:http://www.opstina-doboj.ba

Objavi na FB


Komentari: (2)


1. Dr@gan | 10 Jun 2011 - 19:20
Dragec eto ti prilike da upišeš Bogosloviju :)

2. BernarD | 28 Jun 2011 - 23:22
Nešto je pričao da bi upisivao smile


Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying