Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

Most na Ukrini u Dragalovcima pušten u probni rad

Objavljeno: 31 Jan 2017 / Autor: BernarD / Pregleda: 6543

most_dragalovci_1.jpg


– Novoizgrađeni most na rijeci Ukrini u Dragalovcima, ukupne vrijednosti 1.147.000 KM, koji povezuje opštine Prnjavor i Stanari pušten je danas u probni saobraćaj.

Most je dužine 81,18 metara i širine 8,84 metra.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić kaže da je most pušten u probni saobraćaj, jer zbog loših vremenskih uslova nisu završene diletacije na krajevima mosta.

– Radna grupa je izvršila ispitivanje probnog opterećenja mosta i donijela zaključak da se on može pustiti u eksploataciju – objasnio je Nešić.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je ugovor za izgradnju ovog mosta potpisan još u vrijeme njegovog prvog mandata na mjestu načelnika 2011. godine, ali da su radovi zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa odgođeni i počeli tek 2015.

– Opština Prnjavor je još tada smatrala da je ovo jedan od veoma važnih projekata. U to vrijeme most je bio u veoma lošem stanju, pa se kompletan tereni saobraćaj vozila preko pet tona iz Prnjavora odvijao preko Dervente prema Stanarima i Doboju. Otvaranjem novog mosta taj problem je riješen, jer će se preko njega, osim putničkog, moći odvijati i saobraćaj terenih vozila – istakao je Tomaš.

On je naglasio da je otvaranje ovog mosta na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj od značaja i za lokalno stanovništvo kojem je u proteklom periodu bilo otežano normalno kretanje i putna komunikacija.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić kaže da se otvaranjem ovog mosta i Stanari otvaraju prema zapadnom dijelu Republike Srpske i Banjaluci.

– Opština Stanari maksimalno je ispoštovala i učestvovala u svemu što je bilo potrebno za izgradnju ovog mosta. Iako je gradnja trajala nešto duže nego što je bilo predviđeno, sada imamo moderan most koji će služiti svima – rekao je Panić.

On je podsjetio da se opština Stanari u vrijeme izvođenja radova na mostu i odvijanja saobraćaja preko obilaznice u Brestovu dodatno angažovala na sanaciji makadamskog puta kako bi ga zbog velike frekvencije vozila održala u ispravnom stanju.

Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”.

most_dragalovci_3.jpg

most_dragalovci_2.jpg


Izvor: glas-regije.com


Objavi na FB


Komentari: (0)Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying