Banja Kulaši nalazi se na 14 kilometara udaljenosti od Prnjavora, putem prema Tesliću, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini . Puna vest \"21588678.jpg\" Banja Kulaši nalazi se na 14 kilometara udaljenosti od Prnjavora, putem prema Tesliću, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini . Tradicija liječenja izrazito ljekovitom termomineralnom vodom ove banje duga je preko sto godina. Voda na izvoru ima temperaturu od 27°C, i bakteriološki je potpuno sterilna. Posebne karakteristike vode su da je visoko alkalna i sa niskom mineralizacijom. U Europi postoje samo tri izvora ovakve vode, a u svijetu ih je ukupno sedam. Posebnost Banje Kulaši jesu odlični rezultati u liječenju psorijaze, kao i bolesti bubrega i mokraćnih puteva, bolesti probavnih organa, ženskih spolnih bolesti, povišenog krvnog tlaka, dijabetesa i holesterola, bolesti reumatizma, i raznih kožnih bolesti. Visoko alkalna voda Banje Kulaši može se koristiti: kupanjem, plivanjem, pijenjem, ispiranjem, orošavanjem, inhalacijama i putem obloga. Pored medicinskog dijela, Banja Kulaši predstavlja kompleks dodatnih sadržaja, kao što su: sportsko - rekreativni centar sa terenima za mali nogomet, košarku, odbojku i odbojku na pijesku. Pored sportskih terena tu su i dva bazena sa ljekovitom vodom. Hotelski smještaj Banje Kulaši predstavlja moderna, renovirana građevina opremljena prema standardima koji pružaju komfor i udobnost. Pored banje protiče rijeka Ukrina pogodna za kupanje i sportski ribolov, okružena bogatim lovištima visoke i niske divljači. Akcija Opcije Datum :: Naslov URL-a (nije obavezno) Kategorija Vijesti - LJEB Zanimljive vijesti O Ljebu Galerija Video Slika dana SlikaDana Komentarisanje Dozvoli komentare? Bez komentara? Meta keywords - Ključne riječi Meta description - Kratki opis ">

Prijava / Registracija

Ime:
Lozinka:
 
Ime i Nadimak mogu biti isti. Ime koristite kada se prijavljujete, a ime koje izaberete za Nadimak će pisati kad nešto komentarišete.
 Registracija novog korisnika
Ime: 
Lozinka: 
Lozinka(ponovite)
Nadimak: 
E-Mail: 
vijesti

Banja Kulaši

Objavljeno: 1 Feb 2011 / Autor: dragec / Pregleda: 4170

21588678.jpg
Banja Kulaši nalazi se na 14 kilometara udaljenosti od Prnjavora, putem prema Tesliću, u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini .

Tradicija liječenja izrazito ljekovitom termomineralnom vodom ove banje duga je preko sto godina.
Voda na izvoru ima temperaturu od 27°C, i bakteriološki je potpuno sterilna. Posebne karakteristike vode su da je visoko alkalna i sa niskom mineralizacijom. U Europi postoje samo tri izvora ovakve vode, a u svijetu ih je ukupno sedam.

Posebnost Banje Kulaši jesu odlični rezultati u liječenju psorijaze, kao i bolesti bubrega i mokraćnih puteva, bolesti probavnih organa, ženskih spolnih bolesti, povišenog krvnog tlaka, dijabetesa i holesterola, bolesti reumatizma, i raznih kožnih bolesti.

Visoko alkalna voda Banje Kulaši može se koristiti: kupanjem, plivanjem, pijenjem, ispiranjem, orošavanjem, inhalacijama i putem obloga.
Pored medicinskog dijela, Banja Kulaši predstavlja kompleks dodatnih sadržaja, kao što su: sportsko - rekreativni centar sa terenima za mali nogomet, košarku, odbojku i odbojku na pijesku. Pored sportskih terena tu su i dva bazena sa ljekovitom vodom. Hotelski smještaj Banje Kulaši predstavlja moderna, renovirana građevina opremljena prema standardima koji pružaju komfor i udobnost.

Pored banje protiče rijeka Ukrina pogodna za kupanje i sportski ribolov, okružena bogatim lovištima visoke i niske divljači.

Objavi na FB


Komentari: (3)


1. dera | 4 Feb 2011 - 06:05
Da to je banja Kulaši danas,a kako je to izgledalo nekad.Secam se kao dijete,dok je još vozio Ćiro(Teslić Kulaši) u prvoj polovini šezdesetih godina.Do Kulaša se putovalo pješke ili ćirom.Stanica je bila,pored trgovine pokojnog Boška Stanojevića,a vožnja tim vlakom bila je pravi doživljaj.Miris dima parne lokomotive,vožnja u otvorenim vagonima,besplatno kupanje u banji i povratak kući,samo su neki od lepih trenutaka tadašnjeg vremena.Bilo koje poređenje.kada je bilo ljepše i bolje prpuštam vremenu.

2. dragec | 4 Feb 2011 - 17:45
hehe to su bilaaa vremenaa nekadd ja ih ne pamtim msm nisaam bio rodjenn ali mislim da je bilo ljepse pre nego sada... pozdrav za tebe dera

3. Bogdo | 4 Feb 2011 - 18:51
ojla,ko si ti dera da se sjećaš ćire i da si se vozijo sa njim.Ja se sjećam ćire samo iz priče starih ljudi i čini mi se da je to bilo davno tako davno.Pozdrav Bogdan K.


Samo registrovani korisnici mogu slati komentare.


smile laughing tongue wink wassat sad angry crying